Als voorganger krijg ik een heleboel mails. Deze week kreeg ik er een met de vraag: ‘Wat als jouw kerk afbrandt?’ Ik zou denken dat we goed verzekerd zijn en dat we hem weer zouden opbouwen. Ik hoop niet dat het gebeurt, want ook al is ons kerkgebouw niet in alle opzichten ideaal, toch houd ik ervan. Maar als het zou gebeuren zouden we wel mooi meteen een paar dingen kunnen aanpassen…!

De vraag blijkt echter een ‘lokkertje’ te zijn. Wanneer je het filmpje bekijkt dat bij de vraag hoort blijkt het om andere vragen te gaan. In hoeverre sluiten we als kerk aan bij Gods missie? Zijn we de boeren een boer, de Groninger een Groninger en de vreemdeling een naaste? Wat zouden we als gemeente daarvoor moeten verliezen? En durven we nog echt te hopen dat de kerk de toekomst heeft?  https://www.youtube.com/watch?v=WEMAlL_-Pts