Vooral dankzij de inzet van diverse soepkokers in het dorp Harkstede en de organisatie van de vrijwilligers van HART-stee is de tweede ’Soep op de Stoepactie’ in Harkstede een succes geworden. Een zestal vrijwilligers uit het dorp hebben samen met drie medewerkers van Kwartier Zorg en Welzijn op zo’n zestig adressen in Harkstede verse soep gebracht.

Alleen of in tweetallen gingen ze vorige week woensdagochtend op pad in het dorp. Liters vers gemaakte soep werden ter voorbereiding gemaakt door zo’n acht vrijwilligers en in bakjes verdeeld. De bakjes werden op afstand aangeboden aan vele blij verraste inwoners van Harkstede.

Dit is één van de acties van HART-stee die samen met Kwartier Zorg en Welzijn in deze coronatijd georganiseerd wordt. De soep op de stoep, met een praatje en een luisterend oor bij de deur wordt als steuntje in de rug aangeboden in deze moeilijke tijd. De volgende ’Soep op de Stoepactie’ staat gepland voor woensdag 17 februari.

Hiervoor kunnen nieuwe adressen aangemeld worden van mensen die dit extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarnaast kan de organisatie altijd hulp gebruiken in de vorm van het maken van een pan soep of door mee te helpen bij het rondbrengen van de soep.

Alles gebeurt binnen de hygiëne regels en andere maatregelen om corona te voorkomen. Voor nieuwe aanmeldingen, extra hulp of andere vragen kunt u contact opnemen met Rommy Kats, tel. (06) 41468684 of e-mail: rommykats@gmail.com.

(Bron: ‘t Bokkeblad)