Maandagavond 17 september hebben we een mooie startavond gehad, georganiseerd door Perspectief. Het ging over kerk zijn. Jij bent een onderdeel van de gemeente. Je maakt deel uit van het lichaam van Christus. We hebben allemaal gaven gekregen om van te genieten en om in te zetten voor de opbouw van de gemeente. De avond was goed voorbereid door Perspectief en gepresenteerd door Ruben Horst en Klaas Rozema. Door middel van een spel konden we elkaar beter leren kennen en helpen in het navolgen van Christus.

Een van de vragen ging over hoe onze gemeente als lichaam van Christus zichtbaar is in Harkstede. Er werden allerlei concrete manieren genoemd waarop we onze talenten kunnen inzetten – zowel in ons dagelijkse werk als in vrijwilligerswerk. Maar waarin verschillen die dingen van wat anderen doen? Van een afstandje bekeken verschillen ze helemaal niet! Alleen de motivatie is anders. Ik bedacht dat het lichaam van Christus niet altijd zo zichtbaar is als wij wel zouden willen. We hebben ook geloof nodig om het te zien. Zonder geloof zie je alleen een club mensen met een religieuze hobby of iets dergelijks, maar dan mis je Christus. En het is geweldig mooi om je talenten in te zetten in de samenleving en goede dingen te doen, maar daarmee kunnen we het lichaam van Christus nog niet zichtbaar maken. Kijk naar het brood dat we breken als we avondmaal vieren. Brood waarvan Jezus zegt: ‘Dit is mijn lichaam…’ Voor het oog niet meer dan een stukje brood…!

Christus heeft Zichzelf gegeven voor ons en voor heel de wereld. Hij is gekomen om onze schuld op Zich te nemen en ons tot ons doel te laten komen. Hij is het hoofd van zijn lichaam. Hijzelf maakt Zich bekend in woorden en daden. Moge God ons het geloof en de vrijmoedigheid geven om Hem zo aan het werk te zien en van Hem te getuigen!