Alpha is een interactieve en gezellige introductiecursus in het christelijk geloof. Het is een uitgelezen mogelijkheid om bezig te zijn met de grote vragen van het leven, om andere christenen te leren kennen en om geïnteresseerden van buiten de kerk mee naar toe te nemen.

Er komen diverse thema’s aan bod: ‘Is er meer?’, ‘Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof?’, ‘Hoe kan ik het kwade weerstaan?’ en ‘Hoe nu verder?’. Alles kan gevraagd en gezegd worden, als het maar eerlijk en respectvol is. De cursus bestaat uit 10 avonden waarop we beginnen met een gezamenlijke maaltijd en daarna naar een inleidend praatje luisteren en er in een klein groepje over doorpraten. De cursus is gratis en wordt gegeven van 18.45u tot 21.30u in Ons Hertenkamp, De Appelhof 32 te Harkstede.

Twijfel je of Alpha echt iets voor jou is of niet? Probeer het dan vrijblijvend een of twee avonden uit! Donderdag 20 september beginnen we met een gezellige inloopavond en donderdag 27 september gaat de cursus echt van start. Je leeftijd maakt niet uit. Het is juist ook leuk om mensen te ontmoeten die een stuk jonger of ouder zijn dan jezelf.

De cursus wordt aangeboden door de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) De Bron, RUIM en de protestantse gemeente Scharmer-Harkstede. Kijk voor meer informatie op alphacursus.nl , facebook.com/alphaharkstede of neem contact op met ds. Sjoerd Heij, 06-41451499, sd.heij@gkv.nl.