Langzaam kan er weer wat. Langzaam mag er weer wat. Normaal is het nog niet. Integendeel. Het is onwennig. Het lijkt wel of angst en afstand een beetje in ons systeem geslopen zijn. Als kerken willen we toch graag een plek bieden om samen te komen. Om bij te praten. Om weer wat te wennen aan een wat grotere groep.  Daarom creëren we in de maand juni bij de Graankorrel (Hoofdstraat 65 in Harkstede) een ‘koffieterras in coronatijd’.

Ieder die wil kan hier even langs komen voor een praatje en een kop koffie. Alles natuurlijk binnen de regelgeving van de overheid. Dus we houden 1,5 meter afstand, er mogen maximaal dertig mensen zitten en als u zich niet lekker voelt blijft u thuis. Zo willen we het voor iedereen veilig houden, al kunnen we dit uiteraard niet voor de volle honderd procent garanderen. U komt zogezegd op eigen risico.

Het koffieterras is elke dinsdag in juni van 10.00 tot 12.00 uur geopend. Bij slecht weer kunt u in de kerkzaal terecht. Het terras is een initiatief van de gezamenlijke kerken in Scharmer en Harkstede (PKN en GKV). We brengen geen kosten in rekening maar er zal wel een pot staan voor een vrije gift. Het koffieterras is bedoeld als een ontmoetingsplek om weer eens wat mensen te kunnen spreken. Iedereen die komen wil is welkom!

Namens de kerken,

Sjoerd Heij en ds. Lambert van der Weide