Deze keer laat ik je kennismaken met een lid van onze gemeente ‘Living Hope’dat vol initiatieven zit. En op een creatieve en eerlijke manier zijn brood verdient. 

Adjoa is een ondernemende jongeman. Toen hij in Ghana woonde, wilde hij al voor zichzelf beginnen. Maar dat liep niet goed af, z’n neef die meedeed, was te lui. Zo zocht Adjoa zijn geluk In Zuid-Afrika. Toen ik hem in 2012 leerde kennen, was hij bezig met een opleiding in de ‘nail business’. Hij verzorgt vrouwennagels en voorziet ze van nieuwe nagels. Vijlen, smeren, plakken, en knippen – wat je ook maar met nagels kunt doen, hij kan het.

Toen kon hij eindelijk voor zichzelf beginnen: zijn droom! Om klanten te krijgen huurt hij een tafeltje in een kapsalon. Elke keer als de huur teveel werd, ging hij op zoek naar een andere plek. Uiteindelijk vond hij vorig jaar een vaste plek in Kolonnade: een groot winkelcentrum in onze buurt. Hij heeft een vaste klantenkring, en het geld stroomt binnen! Een deel ervan gaat elke maand in de VVB envelop om God te bedanken. De rest spaarde hij op en vroeg mij om het voor hem te bewaren. Uiteindelijk heeft hij zelfs een auto gekocht. Door voorzichtig met zijn geld om te gaan, bouwt hij stap voor stap aan zijn toekomst. En als familieleden zijn hulp nodig hebben, is hij niet karig.

Gesmeerd 1 (3)

Laatst vertelde hij me over zijn nieuwste idee: om z’n eigen handcrème te gaan produceren. Hij vroeg vrienden om raad, en een anti-aging cream was geboren. Vol trots liet hij zondag de fles zien. Je ziet: presentatie is alles; zijn handcrème ziet er professioneel uit.

Gesmeerd 2 (3)

De eigenaar van de kapsalon gaf hem toestemming om het op de balie bij de ingang te zetten. Hij verkocht meteen 7 flesjes op één dag.

Gesmeerd 3 (3)

De zaken lopen gesmeerd. Onder Gods zegen.