Wat is dat?

Van oorsprong een gedenkdag voor de overledenen uit de Rooms-Katholieke traditie. Maar.. de laatste jaren heeft deze traditie ook buiten de katholieke kerk meer aandacht gekregen zowel binnen onze kerken als in dorpen en steden.

Vorig jaar is er in Harkstede zo’n herdenking geweest op het kerkhof van de Monumentale kerk. Toen heeft onze gemeente het niet mee georganiseerd omdat het die dag ook dankdag was.
Dit jaar doet onze gemeente wel mee met de organisatie samen met Dorpsbelangen , de begrafenisvereniging en de PKN gemeente. De herdenking is bedoeld voor alle inwoners uit Harkstede en omstreken die de behoefte hebben om iemand te gedenken op deze manier.

Het begint om 19.00 uur tot +- 20.30 uur .

Er wordt op het kerkhof een lichtroute uitgezet met behulp van verlichte glazen potjes en men kan een kaartje/bloemen neerleggen of luisteren naar een gedicht, muziek en zang. Ook word je uitgenodigd voor een kop koffie, gastvrouwen/ mannen zijn er om die in te schenken en als de behoefte er is om een praatje te maken.

Aanmelden is niet nodig , je kunt vrij komen en gaan. Voor vragen kunnen jullie terecht bij :

Sjoerd Heij, Alie Meints, Ina Zuur en Sytske Cornelisse

 

Oh ja, waarom heet het nog Allerzielen?
De organisatie vond  het lastig om een nieuwe naam te bedenken daarom is gekozen voor deze oude naam met een nieuwe inhoud (zoals ooit heel vroeger de naam kerstmis stond voor een andere inhoud).