Er worden sinds eind oktober 350 vluchtelingen opgevangen in opvanglocaties bij P&R Meerstad en op een boot in Groningen. Ze hebben hun huis en land uit nood moeten ontvluchten en zij zijn nu letterlijk bijna buren geworden. Ze staan met lege handen en op weg naar kerst willen we hen een hart onder de riem steken met een kerstpakketje voor elke volwassen vluchteling. De kinderen hebben namelijk al een pakje van Sinterklaas gekregen.  Dit pakketje zal o.m. kunnen bestaan uit douchegel, bodycreme, lekkernijen en een kaartje met een bemoedigende kerstboodschap. Het moet een klein cadeau blijven omdat er weinig ruimte is in de opvanglocaties.
Als je zelf een pakje wilt maken met iets lekkers, iets moois, iets nuttigs en een lief kaartje, dan zijn wij daar heel blij mee. Je kunt dit op 20 en 21 december a.s. van 10 tot 16 uur inleveren bij de kerk in Engelbert. Kunt u het niet brengen dan kunnen we het ook komen ophalen. Mail dan onderstaande contactpersonen.

Giften in natura door ondernemers t.b.v kerstpakketjes (douchegel, bodycream, eau de toilette ed. of lekkernijen) zijn ook welkom. Daarover kunt u contact opnemen met Peter Veenstra via zpveenstra@kpnmail.nl.

Vanuit belangenvereniging M.E.E.R.-dorpen, Dorpsbelangen Meerstad, Dorpsbelangen Harkstede, Dorpsvereniging Scharmer, PKN Damsterboord, HARTstee, MeerHART en de gereformeerde kerk Harkstede doen wij een oproep om vóór 16 december gul te doneren zodat vrijwilligers kerstpakketjes kunnen samenstellen.
De link naar het donatieplatform is: https://lnkd.in/efhqp-yY

Giften mogen ook rechtstreeks worden overgemaakt op IBAN: NL55ABNA0901412422 t.n.v. GKV de Bron-Harkstede o.v.v. ‘actie kerstpakket’. We willen de kerstpakketjes op 20 en 21 december gaan samenstellen in het kerkje van Engelbert. Daarvoor zoeken we vrijwilligers die mee willen helpen bij de samenstelling en/of logistiek. Als je mee wilt helpen kun je je aanmelden bij : voorzitter.meerdorpen@gmail.com

NB: giften worden ingezameld via het inzamelingsplatform Gofundme, vandaar gaat het geld naar de diakonie van de geref. kerk Harkstede. Mocht er geld overblijven dan zal dit worden gedoneerd aan St. Vluchtelingenwerk en St. Gave.
We hopen dat zoveel mogelijk mensen dit initiatief op weg naar kerst willen ondersteunen ten gunste van de vluchtelingen opgevangen in en nabij Stad.

Bij voorbaat dank namens de initiatiefnemers,
Marina Weel (belangenvereniging M.E.E.R.-dorpen; voorzitter.meerdorpen@gmail.com) en
Peter Veenstra (Hulpverleningscommissie geref.kerk Harkstede; zpveenstra@kpnmail.com)